Studio BIIT - combi van Barre en HIIT
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Sterker en soepeler met Studio Power Pilates Stretch&Strengthen

Power Pilates is een full body workout die de spieren niet alleen sterker maakt, maar ze ook oprekt. Regelmatige beoefening resulteert in een sterker, strakker en soepeler lijf. Daarnaast loop je door deze training minder kans op blessures en zal je houding verbeteren.

Studio Power Pilates is ideaal om toe te voegen aan je normale trainingsroutine. Je kan deze workouts bv doen op je 'rustdagen' aangezien de trainingen niet superintensief zijn.
Dat betekent NIET dat het niks doet voor je lichaam. Je zal verbaasd staan hoe je het effect van de training tijdens en de dagen erna voelt.

Ervaar jij echter een periode van enorme stress? Dan kan het ook heel goed zijn om een tijdje geen superintensieve trainingen zoals HIIT, Strength of Fire te doen. Of om deze minimaal te doen. Bij deze trainingen ben je aan het knallen, gaat er veel bloed naar je spieren en je hart. Dit is ook het geval als jij onder hoge stress leeft.

Bij Power Pilates (en andere meer ontspannende activiteiten zoals Stretch & Relax, een massage) spreek je het rust- en verteringszenuwstelsel van je lichaam aan. Hierbij gaat er meer bloed en energie naar je organen en het herstel van je lichaam. Dit kan je lichaam soms heel hard nodig hebben.
Er zijn bv vrouwen die veel stress hebben, er ook nog eens flink bij sporten, maar toch niet afvallen. Dit kan komen doordat het lichaam te weinig kans krijgt om te herstellen. In dit geval kan het heel nuttig zijn om een aantal weken te focussen op Power Pilates en Stretch & Relax.

Wat in dit alles heel belangrijk is om meer te gaan voelen wat jouw lichaam nodig heeft, in plaats van alleen maar bezig te zijn met hoe je lichaam eruit ziet. Dus je meer afvragen: hoe voel ik me bij de workouts die ik doe? 

Heb jij al een superdruk leven en knal je er drie HIIT trainingen uit in de week en voel je je erna nog meer gestrest? Dan is HIIT op dat moment misschien niet de juiste training voor jou. Bij veel stress zijn je cortisollevels nl. hoog. Intensieve trainingen verhogen je cortisollevel nog meer. Voel jij je echter na die HIIT helemaal top en heb je het gevoel dat je de hele wereld weer aankunt? Dan is het helemaal goed.

Bij een burnout is het cortisollevel vaak heel laag en zijn high intensity trainingen juist wel weer heel goed. Daarom is het dus belangrijk dat we meer naar ons lichaam leren luisteren.

Ben je enthousiast en wil je dit thuis trainen doorzetten? Word dan lid. Met kortingscode VILLAVIE25 ontvang je 25 euro korting op het eerste kwartaal van het kwartaalabonnement. De kortingscode is geldig t/m maandag 15 april.