Barre workout

Hey rising mom!

Om jouw op weg te helpen naar meer fitheid en een leven vol energie, ga je aan de slag met twee 15 minuten workouts. 15 minuten trainen is nl. echt de eerste stap naar fitheid.


Hieronder staat er een HIIT training en een Core (buik en rug) training voor je klaar. Van elke workout is er een versie met muziek en een versie zonder muziek. Kies dus wat jij fijner vindt.
Onder elke workout vind je meer uitleg over de workout zelf. 

Succes!
thuis sporten, meer energie, fit worden, van futloos naar energie

Studio HIIT 15 zonder muziek

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Bij deze workout train je echt kort en intensief en je zal merken dat 15 minuten echt genoeg is. Dit is een pittige training waarbij het tempo vrij hoog ligt. Voel je vrij om het tempo aan te passen. Kijk wat er voor jou lukt. Ben je na 7 of 10 minuten helemaal op? Dan is dat ook goed. Elke minuut dat je getraind hebt, is er 1.

Studio Core 15 min met muziek

Studio Core 15 min zonder muziek

Je core bestaat uit wel 29 spieren in je buik, rug en bekkengebied. Samen vormen die spieren het korset van je lichaam. Deze rompspieren helpen je bij alle dagelijkse activiteiten, zoals het dragen van een zware boodschappentas, het optillen van je kind, maar ook bij lopen, staan, zitten en eigenlijk elke beweging die je uitvoert.

Waarom is je core trainen zo belangrijk?

1. Sterke core spieren zorgen voor een betere lichaamshouding

Tegenwoordig zitten we veel, terwijl het lichaam is gemaakt om te bewegen. Denk maar eens aan de uren die we tegenwoordig doorbrengen achter de computer, in de auto of op de bank. Hierdoor ontwikkelen we een verkeerde lichaamshouding zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Door het trainen van je core spieren komt er minder druk op je wervelkolom te staan en ontwikkel je een correcte houding.

2. Een sterke core vermindert rugklachten en blessures

Als je core spieren niet sterk genoeg zijn, zullen dagelijkse activiteiten en sportactiviteiten niet goed uitgevoerd kunnen worden. Zwakke core spieren zorgen voor een slechte lichaamshouding en hierdoor ontstaan vaak (rug)klachten en blessures. Omdat je core spieren allemaal met elkaar in verbinding staan is het heel belangrijk dat deze spieren goed samenwerken. En dat is nu precies wat je traint met core oefeningen!

3. Haal meer uit je workouts door core training

Sterke core spieren helpen je niet alleen bij het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden, maar ook bij alle trainingen die je doet. Dat geld voor hardlopen, fietsen, dansen, zwemmen, maar ook voor HIIT en krachttrainingen. Bij krachtoefeningen zorgt een sterke core ervoor dat je je bovenlichaam als een blok stilhoudt. Hierdoor kun je elke oefening met maximale controle uitvoeren, wat het rendement van je beweging verhoogt.

4. Je ziet er slanker uit en voelt je krachtig

En dat is alleen maar mooi meegenomen. Stralend en zelfverzekerd dat leven door. Heerlijk toch?


HOE STERK IS JOUW CORE? Doe de volgende test:

Ga rechtop staan met je voeten naast elkaar en je armen recht vooruit gestrekt.

Strek langzaam 1 been naar achteren en buig tegelijkertijd je bovenlichaam naar voren.

Hou je armen gestrekt naar voren. Let erop dat je hoofd en nek in 1 lijn met je rug is. Span je buikspieren aan.

Houd 5 seconden vast en herhaal dit voor je andere been.

Als je bij deze oefening niet wiebelt, mag ik je feliciteren! Je hebt een sterke core en een goede balans. Om te zorgen dat dit zo blijft, ga je lekker door met die core trainen.

Wiebelde je wel? Dan is het tijd om die core te gaan trainen. Succes met de training!