Studio C Online: wie, hoe, waarom

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Studio C Online: wie, hoe, waarom
30 november 2018 
11 min. leestijd

Studio C Online: wie, hoe, waarom

StudioConline.nl is about to start… De nieuwe onderneming van vriendinnen Christina Koelewijn en Heidy Koelewijn. Familie? Nee, dat niet. Gewoon een veel voorkomende naam in het prachtige dorp Spakenburg. 

Al 14 jaar vriendinnen en als ze een korte beschrijving van zichzelf moeten geven, is dat het volgende.

Christina: 37 jaar, moeder van een 4-jarige dochter en een 2-jarige zoon, gelukkige vrouw van Rob, eigenaresse van Boutique Studio C, oprichtster van Studio C Online, sportfanaat, gek op gezelligheid en wijntjes drinken met vrienden en familie. Motto’s:
1. Live the life you love, love the life you live
2. Dromen moet je waar maken!

 Heidy:
37 jaar, moeder van twee dochters van 6 en 3 jaar, gelukkig getrouwd, 11 jaar gewerkt bij Nike, 2 jaar bij een klein bedrijf in de sportbranche, werkloos geweest, oprichtster van Studio C Online, passie voor gezond leven (en anderen inspireren tot een gezond leven), sporten, chocola, rode wijn en kaas. Motto’s:
1. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. 
2. Je bent zo mooi gemaakt, zorg daarom goed voor jezelf.

Aan het begin van deze nieuwe start, stellen ze elkaar wat vragen.

Heidy: “Daar zitten we dan Chris. Na een lange weg van brainstormen, bouwen, en heel veel mislukte opnames, is de dag aangebroken dat Studio C Online de lucht in gaat. Ik kan het bijna niet geloven! Maar wat heb ik er zin in! Zo aan het begin van dit nieuwe hoofdstuk in ons leven, wil ik je nog wat vragen stellen”.

Vriendinnen en zakenpartners, denk je dat dat toekomst heeft?

Zeker weten! Ik ken jou al heel lang als vriendin. Ik weet dat je super gedreven bent in alles. Ik hoefde er dus niet over te denken of ik dit wel samen wilde doen.  De combi is perfect; jij doet het hele online platform en ik sta te springen voor de camera ;-). Daarnaast heb je heel veel discipline en daar houd ik van. Dat heb je zowel in je gezin als in je werk. Ook kan ik erg met je lachen. Wat ik heel tof vind, is dat als we weg zijn met onze vriendinnengroep, je alles los kan laten en heel hard kan lachen. Jij geniet van de mooie momenten, daar ben je je heel bewust van.

Ondernemen zit jou in het bloed.
 Hoe is het allemaal begonnen en hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

Mijn moeder had vanaf haar 19de jaar een eigen onderneming. Ze stond op de markt met snoep. Vanaf mijn 10e jaar ging ik elke zaterdag mee naar de markt. Na de HAVO ben ik ook in haar bedrijf gestapt en hadden we samen een VOF. Daarnaast gaf ik groepslessen bij verschillende sportscholen, dat was echt mijn hobby. Ik deed dit in de avonduren. Op een gegeven moment was dit niet meer te combineren. Mijn zusje nam mijn plekje in het bedrijf over. Ik ging als ZZP’er verder als sportinstructeur en personal trainer. Daarin heb ik veel opleidingen gevolgd. Daarbij werd ik ambassadeur van Nike als Nike Master Trainer. Gaaf om te doen! Het allerleukst vind ik het maken van de trainingen. Geen workout is hetzelfde, zodat het nooit saai wordt en men zichzelf en het lichaam kan blijven triggeren.

Mijn vader had een eigen bouwbedrijf. Ondernemen zit dus in de familie. Hard werken en ergens voor gaan, heb ik heel sterk in de opvoeding meegekregen. Naast het harde werken was er ook altijd tijd voor leuke dingen. Ik kom uit een warm nest.Ik vind jou een echte powervrouw. Je energie is oneindig. Je zit niet snel bij de pakken neer. Doorgaan zeg je altijd. Maar soms is het moeilijk in het leven, zoals het onverwachte overlijden van je moeder begin 2018. Hoe ga je hiermee om?

Dit is echt heel erg moeilijk. Mijn moeder was mijn voorbeeld in alles! Ze was een echte powervrouw. Ze had ook superveel liefde voor iedereen.

Als zoiets zo plotseling gebeurd, dan weet je het even niet meer. Ik heb toen ook aan stoppen met de sportstudio gedacht. Mijn vader zei echter: “Dat zou je moeder echt niet gewild hebben. Ze was zo trots op jou dat je eindelijk je droom – je eigen sportstudio – hebt waar gemaakt!”

Daar had hij gelijk in. Dus ging ik door. Ik haal ontzettend veel voldoening uit trainingen geven en het runnen van de studio. Ik heb een positief karakter, maar ook die voldoening zorgt voor veel positiviteit. Het leven gaat verder en vooruitkijken is belangrijk. De ene dag gaat het natuurlijk beter dan de andere dag. Verdriet mag er zijn en dat laat ik ook toe. Ik heb een lieve vader en een lief zusje. Met elkaar en de rest van de familie gaan we positief verder met mijn moeder in gedachten bij ons.

Jouw leven lijkt op topsport op het moment. Moeder van …, vrouw van…, het runnen van je fysieke studio, alle trainingen die je daar geeft, de workouts voor Studio C Online. Hoe zorg je ervoor dat je dit volhoudt? En heb je het gevoel dat je al deze taken / rollen goed genoeg vervult?

Als ik het zo lees, is het eigenlijk best veel. Zo voelt het niet, omdat ik het echt zooooo leuk vind om te doen. Als je dus iets doet wat je leuk vindt, voelt het niet als werk.
Natuurlijk heb ook ik dagen dat ik denk ‘Hoe dan?’ De was, school, kadootjes kopen, schoonmaken, eten koken, sociale dingen enz enz…..

Voor mij helpt het om structuur te hebben. Ik sta altijd 7 uur op en op vrijdag en zaterdag 6.30 uur. Dan beginnen de lessen in de studio eerder. Elke avond wordt alles voor onszelf al klaargezet door Rob of mijzelf. Zo hebben we in de ochtend alles op orde. Rob heeft ook een drukke baan. We hebben met elkaar afgesproken dat we elkaar helpen. Dat is fijn. We vormen echt een team.

Daarnaast probeer ik gezond te eten. Mijn hoofdmaaltijden zijn gezond. Voor tussendoor probeer ik zoveel mogelijk groene smoothies, bananenbrood, fruit en noten te nemen. Of dit altijd lukt? Natuurlijk niet. Doordat het vaak druk is en door mijn hoge calorieverbruik grijp ik regelmatig naar een hand snoep (wat wil je met mijn historie 😉) of een zak chips. Vooral als ik ’s avonds thuis kom van een hele avond les geven. Maar ik denk dat de 80/20 regel (80% gezond) wel geldt voor mij.

Of ik alles goed doe? Natuurlijk heb ik daar soms twijfels over. En dat mag ook. Als moeder ben je nu eenmaal een multitasker! Naast het vele werken, geniet ik dan ook extra van de weekenden met mijn man en kinderen. We houden van een lekker wijntje en gezellig een hapje eten. Dus dat doen we zeker om te genieten van en met elkaar.

Chris: “Nou, dat was het van mijn kant. Leuke vragen. Goed om over bepaalde zaken na te denken. Nu is het mijn beurt.”

Heidy, je had een drukke baan bij Nike en nu toch voor jezelf beginnen. Waarom?

Na 11 jaar bij Nike gewerkt te hebben, ben ik daar in 2015 zelf weg gegaan zoals je weet. Ik heb daar 11 fantastische jaren gehad: veel geleerd, geweldige mensen ontmoet, veel gereisd. Op een gegeven moment werd ik moeder. Dan ga je toch anders naar dingen kijken. Toen ik zwanger was van mijn tweede dochter begon ik mezelf steeds meer af te vragen: Wat wil ik eigenlijk? Wil ik dit nog 10 jaar doen (naast alle leuke dingen was de werkdruk ook enorm hoog)? Is dit waarom ik hier op aarde ben? Ik dacht wel eens: wat zou het heerlijk zijn om iets voor jezelf te hebben. Om je eigen tijd in te kunnen delen. Maar zekerheden loslaten is niet iets wat je zomaar doet.

Nu je deze vraag zo stelt, herinner ik me weer een gesprek tussen ons. We hadden het over toekomstideeën. Wat zou je willen dan, vroeg je? Nou, een baan die aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • iets rondom mijn passie voor gezond leven
  • waarin ik bijdraag aan het leven van andere mensen
  • waarbij ik een goede work/life balance heb

Toen kwam jij met het idee van één van je werkgevers op de proppen: ouderen en vitaliteit. Dat klonk perfect. Gesprekken gehad, aangenomen, de nieuwe baan was een feit. Grappig dat ik me nu weer realiseer dat jij ervoor gezorgd heb dat ik bij Nike weg ben gegaan…

In de nieuwe job moest ik het hele idee rondom vitaliteit voor ouderen gaan uitdenken en opzetten. Super om te doen. Ik leerde toen veel over online marketing. Daarbij kwam jij steeds in mijn gedachten; Chris zou online moeten gaan… Daarnaast dacht ik: waarmee zou ik online kunnen gaan? Dit kwam niet tot een concreet idee. Totdat het duidelijk werd dat het bedrijf niet verder kon met al die mensen die in korte tijd waren aangenomen. Dat was wel even een klap. Met veel slapeloze nachten tot gevolg. Hoe moet dit nu? Geen baan, net een nieuw huis gekocht… Toch zag ik ook kansen. Is dit dan de weg naar een eigen bedrijf?

Dat ben ik gaan uitzoeken. Mijn plan was om een baan te zoeken, en daarnaast te kijken naar mogelijkheden voor een eigen bedrijf. Ik was steeds op zoek naar een online idee voor mezelf, maar daarbij bleef jij in mijn gedachten komen. Totdat mijn neef, zelf een succesvol online marketeer, zei: waarom ga je het niet samen met Christina doen? Zij is het ‘product’ en jij stapt in vanuit jouw business achtergrond. Topidee! Ik ben blij dat jij dat ook vond! Geweldig toch dat jullie online ideeën niet haalbaar waren vanwege tijdgebrek en dat ik toen met dat voorstel kwam? Toeval bestaat niet!

Nu is Studio C Online een feit EN ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Dat voelt nog heel gek. Ik heb mijn hele leven de zekerheid van een baan gehad. Soms moet je zekerheden loslaten en het gewoon DOEN.

Ik ken je al heel lang en we zijn vriendinnen. Ik ben best vereerd dat je een goed gevoel had bij Studio C en daarom met jouw online ideeën mij gevraagd hebt. Waarom Studio C?

Indirect is het Studio C, het ging me meer om jou als persoon. Die natuurlijk tot uiting komt in de C van Christina. Bij Nike zat ik regelmatig in je lessen. Je uitstraling, je energie, de variatie in je trainingen maakten elke les weer tot een feestje. Daarnaast bewonder ik je gedrevenheid en doorzettingsvermogen enorm. De foto van ons in de ‘startblokken’ typeert dat denk ik. Een doel hebben, focus houden en er gewoon voor gaan.

Wat je met Boutique Studio C hebt neergezet vind ik echt geweldig. Jij had iets voor ogen, en zo is het ook echt geworden. Alle vrouwen die ik daar helemaal happy de peppy en enthousiast zie, bevestigen voor mij alleen maar dat online de juiste stap is. Hoe fantastisch zou het zijn als we nog zoveel meer vrouwen kunnen inspireren om sporten een onderdeel van hun leven te laten zijn? Niet om het sporten, maar omdat trainen je zowel fysiek als mentaal sterker maakt en je helpt bij het drukke leven.

Dat heb ik zelf ook gemerkt. Je weet hoe fanatiek ik ben met sporten. Na Linn kwam ik er echter niet in. 2 jaar lang gebroken nachten waren daar debet aan. Studio C heeft mij geholpen er weer in te komen. Toen jij je sportstudio opende en ik daar een fijne plek had om te sporten, ben ik weer fanatiek gaan trainen. Tot vandaag aan toe. Daar word ik echt een blijer mens van!

Gezonde voeding en sporten vind jij heel belangrijk net als ik. Maar ik weet dat je ook van wijn en chocola houdt, hoe zorg jij voor balans?

Ik ben mezelf heel bewust van het feit dat ik me echt beter voel als ik gezond eet. Het grootste deel van de dag doe ik dat ook. Mijn hoofdmaaltijden zijn altijd gevarieerd en gezond. Daarnaast neem ik Omega-3 en Vitamine D3. Ik probeer altijd groente aan mijn lunch en avondeten toe te voegen. Als tussendoortje eet ik fruit, pure chocola (soms met pindakaas erop, zo lekker!), bananenbrood of noten. Dit gaat goed van maandag tot en met woensdag. Donderdagavond is meestal borrelavond. Je weet zelf dat als we borrelen met de vriendinnen, ik de hele avond lekker zit te snacken. Ook als ik thuis ben, komt de wijn en kaas op tafel. Daar geniet ik echt van en voel ik me niet schuldig over. Ook in het weekend drink ik altijd een wijntje met toastjes, kaas en chips. Wel zijn mijn hoofdmaaltijden ook in het weekend gezond. Je had het over de 80/20 regel, bij mij geldt die ook.

Er zitten weken bij dat ik echt vreetbuien kan hebben. Dat laat ik tegenwoordig toe. Dan eet ik alles wat los en vast zit. Een Tony chocoladereep gaat dan in 1x helemaal op :-). Altijd kom ik weer op een punt dat ik dat zat ben, dat ik het echt merk in mijn energielevel. Dan ga ik resetten door een paar weken heel streng te zijn, geen suiker en zo, of ik vast 3 dagen. Zo probeer ik de balans erin te houden. Balans is belangrijk. 100% gezond is niet vol te houden. Je moet jezelf en het leven niet altijd serieus nemen. Krijg je stress van en dat is al helemaal niet goed voor je.

We gaan samen dit avontuur aan! Vrouwen helpen en motiveren om meer balans te krijgen en sporten in te plannen in hun oh zo drukke week. Hoe doe jij dit zelf met 2 kinderen en een man met een eigen aannemersbedrijf?

Dat is niet altijd makkelijk. Vooral niet nu Daniël ook nog ons eigen huis aan het verbouwen is en in de avonden en op zaterdag niet beschikbaar is. Aan het begin van de week check ik altijd mijn agenda voor de week en plan ik een aantal workouts in. We bespreken de week gezamenlijk, zodat we van elkaar weten wat de plannen zijn. Dan nog komt het regelmatig voor dat het niet lukt. Dan doe ik een workout thuis. Ik ben zelf ook heel blij met Studio C Online, haha.

Ik probeer minimaal 3x per week te sporten. Juist omdat ik veel achter de computer zit en met mijn hoofd werk, merk ik dat het echt nodig is. Mijn nek en rug worden er blij van. Daarnaast is mijn hoofd altijd weer leeg na het sporten en stromen de ideeën weer naar binnen. Daarom geef ik het prioriteit. Er moeten dan zeker andere dingen voor wijken. Daarom sta ik vaak om 5 uur ’s ochtends op. Meestal om te werken, of eigenlijk moet ik zeggen om te bouwen aan Studio C Online, want dat voelt zeker niet als werken. Of om alles voor de dag al voor te bereiden en klaar te maken of bv m’n keuken te soppen ;-). Zo probeer ik on top of things te blijven.

Nou, dit was een kijkje achter de schermen van Studio C Online. Een online sportstudio met toffe, gevarieerde, energieke workouts en programma’s van hoge kwaliteit die jou de energie geven die je in je drukke leven zo hard nodig hebt. Christina en Heidy weten daar zelf alles van. Daarom gaat het bij Studio C Online niet alleen om de workouts, maar juist om de verbinding, motivatie en inspiratie met, voor en door vrouwen zoals jij. Zodat jij die stok achter de deur hebt om de workouts, en daarmee dat momentje voor jezelf, ook echt te DOEN. Juist als je (denkt dat) je te druk bent om te sporten, geeft sporten jou de energie om je drukke leven aan te kunnen. Echt waar!


Wil jij net als wij barsten van energie, een fitter en strakker lijf hebben & meer aankunnen? Start dan nu met jouw perfecte week. Ga direct aan de slag!

Reactie plaatsen