Meer Energie krijgen? | Studio C Online

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Meer energie krijgen

Meer energie krijgen

Hoe kan ik meer energie krijgen in mijn leven? Voel jij je af en toe behoorlijk uitgeblust en weet je niet hoe je dat moet oplossen? Met onze tips kan ook jij meer energie krijgen om te doen wat je wil.

 Iedereen heeft wel eens een periode waarin hij of zij wat minder energie heeft dan normaal. Maar als jij na elke werkdag futloos op de bank ploft en in slaap valt dan is er meer aan de hand. Dan wordt het tijd om uit te zoeken waar deze lusteloosheid vandaan komt en wat je kan doen om meer energie te krijgen. Thuis sporten is een goede manier om meer energie te krijgen. Een personal trainer online kan je daarbij helpen met uitdagende online workouts en leuke online sportlessen.


Ik wil meer energie

 Dat is een veel gehoorde opmerking bij artsen, psychologen en fitnessinstructeurs, vooral van moeders. Soms is het duidelijk waarom je even geen energie hebt. Bijvoorbeeld omdat je niet genoeg gegeten of gedronken hebt of dat je een hele drukke periode hebt gehad met weinig tijd voor jezelf. Als je de oorzaak weet, kan je het probleem ook oplossen. Maar als je langere tijd geen energie meer hebt, dan is de oorzaak meestal minder goed aan te wijzen. Als je je in het algemeen erg moe voelt, dan wordt dat vaak veroorzaakt door verkeerde voeding, te weinig beweging of psychische problemen zoals chronische stress. Met onze tips zal jij een energieboost krijgen.


Hoe krijg ik meer energie: vijf tips

 Met deze vijf tips kan jij erachter komen waar jouw gebrek aan energie vandaan komt. Want als je weet waarom je meer energie nodig hebt, weet je ook hoe je meer energie kunt krijgen. Daarom geven wij tips om je gebrek aan energie aan te pakken.

1. Hoe krijg ik snel energie door meer te bewegen?

 Te weinig beweging kan zowel een oorzaak als een gevolg zijn van te weinig energie. Als je minder energie hebt, dan is het erg makkelijk om te stoppen met sporten. Maar als je niet sport en te weinig beweegt, krijg je ook weer minder energie. Je krijgt juist meer energie van sporten. Het is dus belangrijk om ondanks dat je je moe voelt toch te gaan sporten. Je lichaamscellen nemen door het sporten meer zuurstof op en verbranden calorieën. Hierdoor wordt je lichaam geactiveerd. Daarnaast is sport een uitstekende manier om je hoofd leeg te maken en alle zaken waar je moe van wordt los te laten. Verder zorgt het sporten voor vermindering van stresshormonen in je lichaam, waardoor je al tijdens het sporten meer energie krijgt en zorgt het juist voor de aanmaak van dopamine, endorfine en serotinine. Deze stoffen worden ook wel de geluks- en relaxstofjes genoemd. Je voelt je na het sporten meteen beter.

2. Hoe krijg je snel meer energie door stress te verminderen?

 Dat sporten energie geeft, is duidelijk, maar hoe krijg je meer energie voor het sporten? Een van de manieren is door stress te verminderen. Je hoeft niet alle stress uit je leven te weren, want een beetje stress is gezond. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je beter kunt presteren. Maar te veel stress kan juist verlammen en ervoor zorgen dat je moe bent en totaal geen energie meer hebt. Neem wat meer rust tijdens je werkdag en loop dan even weg bij je werkplek. Doe bijvoorbeeld ademhalings- of meditatie-oefeningen als je je onrustig voelt. Dat helpt je om de stress los te laten.

3. Hoe krijg je snel energie door te stoppen met cafeïne?

 Veel mensen grijpen naar koffie of andere dranken met cafeïne als ze vermoeid zijn en meer energie willen krijgen. Anderen steken een sigaret op als ze gestrest zijn of nemen een glaasje wijn aan het einde van de dag om te ontspannen. Kunstmatige stoffen als cafeïne, nicotine en alcohol geven misschien even verlichting, maar op de lange termijn maken ze het probleem juist erger. Bovendien ga je er slechter van slapen, waardoor je juist vermoeider raakt.

4. Hoe krijg je meer energie met voeding en water?

 Voeding levert energie aan je lichaam, maar de verkeerde voeding kan ook zorgen dat je minder energie hebt. Snelle suikers bijvoorbeeld zorgen voor een energieboost, maar ook voor een zogenaamde suikerdip, waardoor je weer moe wordt. Een uitgebalanceerd dieet met groente en fruit geeft je meer energie voor het sporten. Daarnaast moet je voldoende water drinken. Als je niet genoeg hebt gedronken, kan je je ook moe voelen. Zorg daarom dat je altijd genoeg drinkt, van zo’n twee liter per dag kan je meer energie krijgen. Drink geen frisdrank of sap met snelle suikers of dranken met cafeïne. Gewoon water is eigenlijk het beste om te drinken, eventueel met een schijfje citroen of wat munt voor de smaak.

5. Hoe krijg je veel energie door buiten te zijn?

 Van buitenlucht krijg je energie. Bovendien kan je door buiten te wandelen je hoofd lekker leegmaken. Even uitwaaien kan goed helpen om je stress los te laten. Daarnaast zorgt ook de zon voor meer energie. Dan bedoelen we niet dat je met zonnepanelen elektriciteit op kan wekken. Ook mensen krijgen meer energie door de zon. Je lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Een tekort aan deze vitamine zorgt voor een lusteloos gevoel. Ga dus lekker elke dag even naar buiten en zorg dat je een kwartier tot half uur zonder bescherming of zonnebril in de zon bent om de aanmaak van vitamine D te stimuleren. Als je langer buiten bent, moet je jezelf beschermen, want een beetje zon is goed, maar verbranden niet.

Reactie plaatsen