Personal Trainer Online nodig? | Studio C Online

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Personal trainer online

Personal trainer online

Hoe werkt een personal trainer online?


 Een personal trainer online geeft je een stok achter de deur om te blijven sporten. Online is een personal trainer een stuk goedkoper dan in real life.

 Een personal trainer lijkt misschien buiten jouw bereik door de hoge kosten. Maar een online personal trainer is voor iedereen mogelijk. Stel je sportdoel vast en kies een bijpassend programma. Zo kan je sporten volgens je eigen schema met afwisselende online fitness lessen. Bij online sporten krijg je tijdens de workout tips van de coach om de oefening aan te passen naar jouw niveau. Zo lijkt het net of je een personal trainer in je eigen huis hebt. Dat helpt om sneller je doelen te bereiken en gemotiveerd te blijven om thuis te sporten

Hoe herken ik de beste online fitness coach?


 Allereerst herken je de beste online fitness coach aan zijn CV. De beste online fitness coach heeft ruime ervaring in sporten en het motiveren van mensen. Vooral die motivatie is belangrijk. Daarnaast wil je een coach die aansluit bij het doel dat jij hebt bij het sporten. Als je spieren op wil bouwen, dan heb je weinig aan een personal trainer die vooral gericht is op afvallen en andersom. Een goede personal trainer online biedt verschillende sportschema’s aan. Dat kan een speciaal sportschema voor vrouwen zijn, maar ook een sportprogramma om af te vallen. Door reviews van andere gebruikers te lezen, krijg je een goed beeld van de beste online sportlessen die de personal trainer aanbiedt. 

Hoe werkt een personal trainer online?


 Door de sportprogramma’s waarbij je drie of vier keer per week sport, leer je de trainer voor je gevoel goed kennen. Je kan zelf een programma kiezen, dat goed bij jouw doel past. Deze programma’s zijn zo samengesteld dat ze op jouw lijf geschreven zijn. Tijdens de workouts wordt uitgebreid uitgelegd hoe je de oefening uit moet voeren en wordt verteld hoe je de oefening kan aanpassen aan jouw niveau door hem lichter of juist zwaarder te maken. Zo krijg je het gevoel dat je een personal trainer online in je eigen huis hebt. Bovendien bieden we je voedingsschema’s aan om sneller je doelen te bereiken. Een bodyfit online programma zorgt dat jij je snel weer gezond en fit voelt.

Voor wie is thuis sporten geschikt?


 Thuis sporten is een goede manier om fit te blijven en af te vallen. Maar hoe kan je het beste thuis sporten en zorg je dat je het volhoudt?

 Wil je graag fitter worden, maar heb je geen zin om jezelf meerdere keren per week naar de sportschool te slepen? Dat hoeft ook helemaal niet. Je kan prima sporten zonder sportschool. Thuis sporten wordt steeds populairder. Geen wonder, want met online fitness lessen kan je dezelfde resultaten bereiken als in een sportschool zonder dat je je huis moet verlaten. Je hebt geen ingewikkelde apparaten nodig. Een telefoon, een groter scherm, lekker zittende kleding en een matje is genoeg. Er zijn daarom geen excuses meer om niet te sporten. Want ook jij kan thuis sporten met een online workout

Voor wie is thuis sporten geschikt?


 Om thuis te kunnen sporten heb je discipline nodig. Want hoewel het heel makkelijk is om thuis te gaan sporten, moet je wel jezelf van die bank afslepen en Netflix uitzetten. Een goed online fitness programma helpt je daar bij. Bijvoorbeeld met een online community die je motiveert en waarmee je ervaringen uit kunt wisselen. Of door middel van een app die je waarschuwt als het weer tijd is om te sporten en waar je je voortgang in bij kan houden. Of door een online personal trainer die je leuke, afwisselende lessen aanbiedt die je met plezier doet. Want plezier is nog altijd de beste motivatie. Als je eenmaal bent begonnen met thuis sporten en je gewend bent aan de routine zal je merken dat je het steeds makkelijker volhoudt. Deze vooruitgang zal je motiveren om het online sporten thuis vol te houden. Maar om op dat punt te komen hebben wij een aantal tips voor je om gemotiveerd te houden voor het fitnessen thuis. 

Tips om het sporten thuis beter vol te houden


 Hoewel thuis sporten veel voordelen heeft, kan het ook moeilijk te zijn om vol te houden. Als je al thuis bent, is het namelijk ook erg makkelijk om op de bank te gaan liggen als het eigenlijk tijd is om te gaan sporten. Of om toch eerst dat huishoudelijke klusje te doen. Maar thuis sporten lukt zeker met deze tips. 

Wees realistisch


 Niets demotiveert meer dan jezelf onmogelijke doelen stellen of juist zonder doelen aan de slag te gaan. Je kan het beste kleine doelen voor jezelf stellen. Dus stel jezelf niet ten doel om vijf keer per week te sporten of om dertig kilo af te vallen. Want van niet sporten naar vijf keer per week is een veel te grote stap en als het niet lukt, geef je makkelijk op. En dertig kilo afvallen duurt veel te lang om gemotiveerd te blijven. Stel jezelf dus ten doel om binnen een maand twee of drie kilo af te vallen of om een maand lang minimaal twee keer per week te sporten. Dat kan je goed meten. Na het behalen van je doelen stel je een nieuw thuissport doel om naartoe te werken om je motivatie vast te houden.

Plan je training


 Plan je trainingen als vaste afspraak met jezelf die niet zomaar verzet mag worden. Als je uit de losse pols gaat sporten, is het te makkelijk om af te haken. Schrijf je workout thuis in je agenda of zet ze als herinnering in je telefoon. Dan plan je niets in, terwijl je eigenlijk had moeten sporten en kan je je sportmomenten niet vergeten. Een sportschema voor thuis kan je ook helpen om het ritme van sporten vast te houden. Geef bovendien niet op als het sporten er een week bij ingeschoten is. Het is te makkelijk om dan helemaal te stoppen. Begin de volgende week gewoon weer opnieuw en probeer het dan beter vol te houden. 

Geef jezelf een beloning


 Door jezelf een beloning in het vooruitzicht te stellen als je een doel hebt behaald, wordt het leuker om naar een doel toe te werken. Spreek bijvoorbeeld af dat als je een maand lang twee keer in de week hebt gesport, dat je met een vriendin mag afspreken om lekker te lunchen. Of plan als je twee kilo bent afgevallen een heerlijke ontspanningsmiddag in, waarbij je buiten in de tuin of het park geniet van een goed boek en een lekker drankje. Of je doet voor elke keer dat je sport een euro in een potje, waar je na een jaar iets leuks van mag kopen. Kies een beloning die je ook echt zal motiveren en stel doelen die haalbaar zijn. 

Wissel af


 Als je altijd dezelfde workout thuis doet of hetzelfde schema afwerkt, dan raak je snel uitgekeken. Dat kan ervoor zorgen dat je stopt met sporten. Maak daarom twee of drie sportschema’s voor jezelf met verschillende workouts. Zo kan je meer afwisselen en blijft het sporten leuk. Je kan je online workouts ook afwisselen met een stevige wandeling in de buitenlucht of een stukje fietsen. Daarnaast kan je een cardio workout thuis afwisselen met krachtoefeningen. Als je langer thuis aan het sporten bent, kan je ook gewichten voor je polsen en enkels of een set dumbbells aanschaffen. Zo creëer je stap voor stap een gym thuis en kan je meer verschillende oefeningen uitvoeren voor meer afwisseling. 

Sport samen


 Bij thuis sporten ben je meestal alleen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Nodig een vriend of vriendin uit om een keer per week samen te sporten. Afhaken is een stuk lastiger als er iemand op je rekent. Ook kan je in een app met elkaar contact houden en afspreken wanneer jullie zelf thuis sporten en elkaars voortgang bijhouden. Als jullie allebei willen afvallen met thuis sporten dan kan je elkaar motiveren door jullie gewicht met elkaar te delen of samen een dieet te volgen. Ook kan je met elkaar bespreken welke workout voor thuis je het leukste vindt en nieuw ontdekte workouts met elkaar delen. Zo ben je niet alleen elkaars stok achter de deur, maar ook elkaars motivatie. 

Reactie plaatsen