Thuis sporten: haalbaar, effectief en leuk

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Van de sportschool naar thuis sporten
30 december 2022 
3 min. leestijd

Van de sportschool naar thuis sporten

Ons doel met Studio C Online is om zoveel mogelijk vrouwen stralend en krachtig in het leven te laten staan. Sporten en gezond leven is geen doel op zich. Het is een middel om jou meer energie te geven, zodat jij de dingen gaat doen die echt belangrijk zijn en waar je blij van wordt, zodat jij je talenten maximaal in kunt zetten op de plek waar je neergezet bent, zodat jij (nog) beter voor de ander kunt zorgen. Als we dan positieve verhalen van leden terug krijgen, springen we iedere keer weer een gat in de lucht: Yes! Weer een blijere vrouw!
Deze verhalen delen we graag om jou te motiveren tot actie over te gaan. Hier het verhaal van Rian K.

Van de sportschool naar thuis sporten

"Ik sport nu ongeveer 3 jaar met Studio C. Eerst omdat het niet anders kon vanwege de corona, maar de lessen zijn zo leuk en goed te volgen, dat ook toen de sportscholen open gingen, wij bleven sporten met studio C online. Ik zeg wij, omdat mijn man en ik eerst veel lessen samen deden, en we nu door andere voorkeuren nu we het langer doen los van elkaar, beide ongeveer 3 keer per week op deze manier sporten.

Toen ik begon waren onze kinderen 1 en 4 jaar, dus het was fijn dat ik de deur niet uit hoefde. Een half uur sporten was genoeg, en zij wenden er snel aan dat ze zichzelf even moesten vermaken als ik aan het sporten was. Dat kunnen ze prima een half uur. ik sport gewoon met een matje en de tablet in de huiskamer. En ik vind het een mooi voorbeeld naar ze, dat lekker bewegen en sporten erbij hoort en leuk kan zijn. Soms doen ze mee, niet altijd handig, maar vaak vooral grappig.

Wat ik vooral leuk vind is de diversiteit aan lessen. De eerste maanden volgde ik programma’s, wat me een stok achter de deur gaf. Nu kies ik meestal waar ik zin in heb, hoe mijn energie is, en waar mijn behoefte qua lichamelijke ontwikkeling ligt. Ik merk dat regelmatig sporten mij vooral mentaal heel erg helpt.

Thuis sporten is haalbaar en leuk

Meerdere mensen om mij heen sporten ook met Studio C en zeggen hetzelfde: op deze manier is sporten ineens heel haalbaar, terwijl het toch echt effectief en leuk is!"

Thuis sporten is dus haalbaar, doordat je de deur niet uit hoeft en het veel minder tijd kost. Thuis sporten is effectief, omdat je met korte, intensieve workouts en dat meerdere keren per week, snel fit kunt worden. En thuis sporten kan leuk zijn als je inspirerende trainers op het beeldscherm ziet, maar ook als je het samen met iemand doet.

Thuis sporten, online workout, de sportschool thuis

Zo werkt thuis sporten ook voor jou

Hoe kan het ook voor jou werken? Je hebt in het begin een gezonde dosis zelfdiscipline nodig. En heel belangrijk: voor jezelf bedacht hebben waarom je het wilt en wat je doel ermee is. Voor velen is afvallen het doel. Terwijl uiteindelijk afvallen een mooie bijkomstigheid is. Het is interessanter om jezelf de vraag te stellen: waarom wil ik afvallen? Omdat je jezelf lekkerder in je kleding wilt voelen, omdat je wilt voldoen aan het schoonheidsideaal? Of is het omdat je gezond wilt zijn en blijven en de kans op welvaartsziekten wilt verlagen? En waarom wil je dat dan? Jouw waarom maakt een groot verschil of je het sporten vol gaat houden of juist niet. Begin daar dus altijd mee.

Just do it

Soms werkt het juist om eerst in actie te komen en het gewoon te gaan DOEN. Het zal nl. 9 van de 10 keer zo zijn dat je jezelf na 15 of 30 minuten trainen lekkerder voelt dan daarvoor. Je voelt je energieker, je hebt meer ruimte in je hoofd, je voelt je blijer door de geluksstofjes die zijn aangemaakt, je stresslevel is lager. Dit gevoel motiveert jou om het de volgende keer weer te gaan doen. Als je nl. gaat wachten op motivatie, kan het zijn dat je er volgend jaar nog op wacht.

Dus...neem een voorbeeld aan Rian. Zorg dat sporten een gewoonte in je leven wordt, zodat jij een blijere moeder wordt en ook heel belangrijk: je het goede voorbeeld aan je kinderen geeft, waardoor zij ook grotere kans hebben om fitte, mentaal en fysiek sterke personen te worden. Het werkt dus als een olievlek. Word jij ook zo'n positieve invloed op het leven van jezelf, je kinderen en nog velen om je heen?

 Heb je zoiets van; dat wil ik ook en ik ga NU aan de slag? En wil je het thuis sporten ervaren? Doe dan mee met de Fitweek. Je test eerst je fitheid en gaat daarna direct aan de slag met 5 gevarieerde korte workouts van maximaal 30 minuten. Met de code JAN23FREE is deze gratis t/m 9 januari. Ga hier naar de Fitweek.


Reactie plaatsen