Online Fitness nodig? | Studio C Online

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Thuis sporten

Online Fitness

Met online fitness word je fit zonder je huis te verlaten


Met online fitness kan je sporten in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Geen pottenkijkers, gewoon jij, je scherm en je workout.

Wil je graag fit worden, maar heb je moeite om jezelf naar de sportschool te slepen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met online fitness word je gezond en fit zonder een stap over de drempel van je voordeur te hoeven zetten. Met een gevarieerd fitness programma blijf je gemotiveerd om het online sporten vol te houden. Bovendien word je begeleid door een ervaren sportinstructeur die je tijdens de online workout de oefeningen duidelijk laat zien en uitlegt. En dat alles in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. 

Beginnen met online fitness


Er zijn geen excuses om nog niet te beginnen met sporten. Je hebt namelijk maar weinig nodig om te kunnen beginnen met online fitness. Allereerst moet je zorgen dat je genoeg ruimte hebt. Je wil tijdens je online fitness workout niet die mooie vaas van je kastje stoten of je teen stoten tegen die bijzettafel die in de weg stond. Daarnaast heb je een scherm nodig. Dat kan een tablet, laptop of televisie zijn, als je je online fitness lessen maar duidelijk kan zien. Ook heb je een smartphone nodig. Daarnaast is het fijn om comfortabel zittende kleding te dragen, waarin je helemaal vrij kan bewegen. Je kiest het beste voor goed zittende sportkleding, omdat die ook het zweet goed afvoert. Want ja, je gaat je in het zweet werken. Daarnaast wordt aangeraden om een sportmatje te gebruiken. Daardoor zit of lig je wat comfortabeler op de grond. Dan hou je het sporten langer vol en verklein je de kans op blessures. 

Wat kost online fitness?


Online fitness prijzen zijn lager dan de prijzen voor het sporten in een fitnesscentrum. Hoe duur het precies is, hangt af van het abonnement dat je neemt. Als je direct een jaarabonnement neemt, is dit per maand goedkoper dan een maandabonnement, maar je zit er ook langer aan vast. Welk abonnement het beste bij je past, is aan jou. Voor deze online fitness prijs krijg je verschillende online fitness programma’s, die gericht zijn op het verbeteren van je conditie, opbouwen van spierkracht, gewichtsverlies of een combinatie van deze drie. De fitness programma’s bestaan uit een serie van online fitness lessen, waarmee je je conditie en spierkracht steeds meer opbouwt. Maar als je even af wil wisselen, kies je voor een andere online fitness workout. Daarnaast zijn de sportschema’s samengesteld door ervaren fitness coaches en wordt je voortdurend gemotiveerd. Bovendien kan je met de fitness online app altijd en overal aan de slag. Je kan met een abonnement onbeperkt online sporten.

Wat zijn de voordelen van online fitness?


Online fitness is allereerst goedkoper. Daarnaast ben je niet gebonden aan de openingstijden en de locatie van de sportschool. Op het moment dat jij zin en/of tijd hebt om te gaan sporten, zet je de tv aan, zoek je een online fitness workout uit en kan je aan de slag. Bovendien bespaart het je tijd, want je hoeft nergens heen te reizen. Je doet gewoon je workouts thuis. Als je je onzeker voelt over je lichaam of je fitheid, dan kan het een hoge drempel zijn om een fitnesscentrum in te stappen. Sporten met al die fitte mensen om je heen kan vervelend en demotiverend zijn. Daar heb je met online fitness geen last van. Als jij de gordijnen dichtdoet, kan niemand je zien sporten. Daarnaast kan je overal sporten. Zolang jij je smartphone en tablet of laptop bij je hebt, kan je een online fitness les aanzetten. Dat is handig als je bijvoorbeeld veel reist voor je werk. 

Is online fitness niet eenzaam?


Misschien vind je die mensen om je heen tijdens het sporten juist wel gezellig en ben je bang dat je eenzaam wordt als je alleen thuis gaat sporten. Maar dat hoeft helemaal niet. Want de online fitness community is groot en biedt je een uitstekende online omgeving om met elkaar ervaringen uit te wisselen of elkaar te motiveren. Ook kan je hier terecht voor motivatie om je aan de voedingsschema’s te houden en kan je tips uitwisselen om met moeilijke momenten om te gaan. Bovendien wordt je door de coaches tijdens de workouts gemotiveerd. Omdat je steeds dezelfde coach ziet, krijg je een band en voelt het alsof je een personal trainer hebt in je eigen huis.


Reactie plaatsen