Sportschema voor vrouwen nodig? | Studio C Online

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Doe mee met de gratis Workout Challenge

Sportschema vrouwen

Sportschema vrouwen

Een sportschema voor vrouwen Een sportschema voor vrouwen richt zich speciaal op vetverbranding en op de spiergroepen die voor vrouwen belangrijk zijn, zoals je billen, buik en benen.

 Een vrouwenlichaam is nu eenmaal anders dan een mannenlichaam. Bovendien hebben vrouwen vaak andere doelen als ze gaan sporten dan mannen. Waar mannen het vaak vooral belangrijk vinden om veel spieren op te bouwen, willen vrouwen graag hun lichaam wat strakker krijgen en de natuurlijke vormen benadrukken. Een sportschema voor vrouwen ziet er dan ook anders uit dan dat voor mannen. Als jij als vrouw wil gaan sporten, is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar een goed sportschema voor vrouwen. Er zijn schema’s om thuis te sporten onder begeleiding van een online personal trainer. Met online fitness lessen die aansluiten op jouw sportdoel kan jij snel fit worden.

Wat is een effectief sportschema voor vrouwen


 De beste resultaten bereik je met een full body workout. Dat is een workout waarbij je alle spiergroepen traint. Drie keer per week sporten is dan voldoende, want tijdens elke training pak je alle spiergroepen aan. Bovendien doe je voornamelijk oefeningen, waarmee je meer spiergroepen tegelijk traint. Dat zorgt voor een effectieve training en bovendien verbrandt je op deze manier meer calorieën dan met een splittraining, waarbij je steeds maar enkele spiergroepen per training aanpakt. Verder bevat een goed sportschema ook krachttraining voor vrouwen. Ook als je geen spierballen wil kweken is krachttraining belangrijk. Door spieropbouw ziet je lichaam er namelijk strakker uit. Bovendien verbranden spieren calorieën. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te meer calorieën verbrand je als je beweegt. Maar krachttraining is ook belangrijk voor je algehele gezondheid. Na je dertigste verlies je namelijk elk jaar spiermassa als je je spieren niet traint. Met krachttraining kan je dat voorkomen. Verder is krachttraining goed voor je mentale gezondheid. Je voelt je niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker en krijgt meer zelfvertrouwen. Een sportschema voor dames richt zich op de gebieden die voor vrouwen belangrijk zijn. Dit zijn voor de meeste vrouwen de buik, de benen en de billen. Met een speciaal trainingsprogramma voor billen en buik krijg je een slankere taille en mooi gesierde benen en billen, die jouw vrouwelijke vormen extra benadrukken. De barre workout is een training die zich specifiek op deze gebieden richt. Bij een barre workout train je je spieren, maar op een meer toegankelijke manier dan krachttraining. Een barre workout is dus een ideale training om mee te starten.

Hoe kom ik aan een goed sportschema voor vrouwen?


 Je kunt een goed sportschema voor vrouwen in de sportschool krijgen. De sportschool heeft veel ervaring in het maken van een trainingsschema, waarmee je je doelen kunt bereiken, maar deze schema’s zijn meestal gebaseerd op de apparaten die in de sportschool staan. Als je thuis wil sporten, kan je zo’n trainingsschema dus niet gebruiken. Maar ook voor thuis sporten is een schema voor vrouwen te krijgen met online workouts. Je kan online verschillende schema’s vinden, maar als je echt gericht wil kunnen trainen, dan schrijf je je in bij een online fitness programma. Zij werken meestal met speciale trainingsprogramma’s die op vrouwen zijn gericht en een specifiek doel hebben. Jij kiest het trainingsprogramma dat het beste past bij jouw doel. Bovendien kan je in de online omgeving terecht met al je vragen.

Een sportschema voor vrouwen om af te vallen


 Naast een strak lichaam willen vrouwen ook vaak sporten om af te vallen. Een veel gemaakte fout is dan dat ze naast het sporten weinig gaan eten om zo snel mogelijk af te vallen. Bij sporten is het echter juist heel belangrijk dat je voldoende blijft eten. Je lichaam heeft genoeg bouwstoffen nodig om spieren op te kunnen bouwen en voldoende brandstof om het sporten vol te kunnen houden. Naast een sport schema voor vrouwen is het dus belangrijk om een voedingsschema aan te houden. Een voedingsschema is meer dan alleen water drinken in plaats van sap of frisdrank of fruit en noten eten in plaats van een zak chips. Het gaat om uitgebalanceerde voeding, die zorgt voor voldoende voedingsstoffen terwijl je toch minder calorieën eet en afvalt. Bovendien krijg je met een goed voedingsschema geen honger, want dan maakt het lastig om vol te houden.

Wanneer kan ik beginnen met een sportschema voor vrouwen?

 Het beste moment om te beginnen is meteen. Geen tijd en excuses meer voor uitstel, want als je maar lang genoeg uitstelt, zal je helemaal niet meer beginnen. Zeker als je thuis wil sporten, kan je meteen beginnen. Bij een sportschool moet je je eerst nog inschrijven en een intakegesprek voeren voordat je kunt starten, maar als je thuis gaat sporten is er niets meer wat je tegenhoudt. Je hebt alleen voldoende ruimte nodig om je oefeningen uit te kunnen voeren, comfortabele kleding om in te sporten, een smartphone en een tv of laptop om je online fitness lessen te kunnen bekijken. Een lekker muziekje wil ook nog wel eens helpen. Daarom zijn veel online fitnessprogramma’s en workouts zijn al voorzien van prettige muziek om je te motiveren. Schrijf je nu in bij een online fitnessprogramma en ga aan de slag.


Reactie plaatsen